Long time no write…

Hejsan alla underbara människor!

Det var alltför längesedan jag skrev något på min blogg, men jag lovar att bättra mig. Nu är hösten här och jag tycker om den. Jag tycker om alla årstider och är glad över att vi bor i ett land med fyra olika årstider.Jag har nu gett ut fyra diktsamlingar, och skrivit en deckare a la Maria Lang som just nu granskas innan den kommer ut. ” Gamla oförätter – smakar illa!”

”I rymden kan ingen höra dig fisa!” En konstig titel på en bok. Men, min medförfattare och jag föll för den titeln instinktivt. Den handlar om att drabbas av svår och långvarig sjukdom och skall vara en liten handbok för de som själva är sjuka eller är närstående till svårt sjuka. Det blir inte stor bok, bara en lite på max 200 sidor som förhoppningsvis kan vara till hjälp för andra. När den är utgiven kommer vi att ha en blogg där olika drabbade kan ställa frågor och stötta varandra. SÅ håll utkik efter den under det kommande året…

Ett annat projekt jag håller på med just nu är att skriva en handbok i att lära ut och lära in. Den vänder sig till folk som ombes hålla kurser i ett ämne de verkligen kan, man aldrig föreläst förut. Den ska även kunna användas av elever/studenter att lägga upp sina studier, eller föräldrar som behöver hjälp att hjälpa sina barn som går i skolan med mera… Återigen är det fråga om en mindre handbok, inte en tegelsten som bara blir liggandes för att den är för jobbig att ta sig igenom. De som är intresserad av kända pedagoger kan få sitt lystmäte i massor av litteratur i bokform och på nätet. Men min bok är inte en sådan bok – det är en hands on bok! Jag har en fil. kand. i Pedagogik och vet hur mycket intressant det finns att läsa. När jag som doktorand skulle hålla min första kurs, 10 veckor, fick jag en tegelsten i knät och blev ombedd att skapa en kurs. Då hade jag velat ha en sådan bok som den jag håller på att skriva nu… En liten, enkel att förstå, handbok i hur man lägger upp en kurs…

 

Här kommer en liten dikt ut min senaste, fjärde och sista diktsamling ”Skynda, springnota!” Ja, jag är väl medveten om att jag väljer udda titlar på mina böcker, men det finns en historia bakom alla…

”Hösten – MIN vän!

 

Många har svårt att förstå

Varför jag hösten älskar så

 

De flesta vill ha 30 grader varmt och skinande sol

Bära endast en liten topp tillsammans med en kjol

 

För mig är hösten en chans till omstart

Allting börjar om, för mig känns detta självklart

 

Gå på stan och köpa nya och lite tjockare kläder

Göra sig beredd på regn och rusk, lite sämre väder

 

Regnet tvättar luften så ren, en verklig möjlighet till en nystart

Mycket som jag tidigare gått och dragit på, får nu ny fart”

Kärleksfulla kramar

Anna Norrman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s