En sur och grinig själ…

Hejsan alla underbara vänner!

Jag skrev en liten dikt igår om en vänlig själ som var inspirerad av en ung man som jobbar på infektionsavdelningen på Sundvalls sjukhus.

Förra veckan var jag på Njurunda Vårdcentral och träffade en läkare som inte var en vänlig själ. Inte nog med att han behandlade mig nedsättande han hade även ringt upp min far, som jag hjälpt med en receptförnyelse, och ifrågasatt varför han behövde den medicinen.

Detta var som sagt en karl i 30-40 års åldern som aldrig träffat vare sig mig eller min far förut och nu skulle börja lägga sig i hur vi skulle behandlas.

Jag gick dit för att jag har fått muskelinflammation i ryggen och det gör fruktansvärt ont. Jag frågade om jag kunde få en kortisonspruta, men läkaren (Joachim) ville inte ge det för han visste inte hur. ”Tänk om jag sticker fel…!” Blev svaret

Får läkare vara hur innkompetenta som helst idag? Ibland känns det som att NVC bara anställer och anställer för att öka sina intäkter, utan att ordentligt kolla upp läkarna ifråga.

De som känner mig vet att jag även är sjuk på andra vis. Denne läkare satt och talade om för mig att jag måste träna. Har inget problem med det rådet eller träning över huvudtaget, men när det kommer från någon som uppenbarligen skulle behöva träna själv men låter bli rimmar det illa.

Karln var så otroligt överviktig att han borde gå ned minst 40 kilo. Bakvagnen var så stor att jag var förvånad över att han kom in genom dörren. Borde inte läkare föregå med gott exempel? Sitta och tala om för folk hur de ska leva när de uppenbarligen slafsar i sig hur mycket onödigt som helst själv. Han var så tjock att han inte hade en haka – bara en påse som hängde och dallrade.

Nä, jag tycker att vi borde säga ifrån. Läkare varken ska eller bör få bete sig hur de vill!

Och dessutom ringa upp min käre far och lägga sig i hans medicinlista. Pappas läkare är på semester och denne tjocke karl har aldrig träffat pappa. Pappa fyller 90 år i år och då får man en del krämpor – FATTA!!!

Jag har varit så arg att jag hållit på att koka över, därför var jag tvungen att skriva av mig. Som tur är finns Lis-Britt där, fanns just nu har hon semester, men jag gruvar mig för när hon går i pension. Det kommer att bli ett Zoo av Njurunda Vårdcentral…

Dessutom kan jag inte byta eftersom jag har svårt nog att ta mig till olika platser, och att behöva åka till stan varje gång jag ska till en vårdcentral är uteslutet.

Är det någon annan som har någon mindre rolig erfarenhet av detta ställe, skriv gärna?! Ni får faktiskt vara anonyma…

Enda fördelen med att vara patient framför vårdpersonal är ATT DE HAR TYSTNADSPLIKGT – MEN DET HAR INTE VI!!!

Så fram med åsikterna bara. Vi anser fortfarande att de förstörde mammas liv och det är fastlagt eftersom de fått betala ersättning, även om den inte var stor.

Jag har också blivit felbehandlad ordentligt vid ett flertal tillfällen men inte orkat anmäla då jag varit för sjuk. Dessutom borde de enligt Lex Maria anmäla sig själva när det är något större, men de följer inte lagen.

Så, kom igen. Tillsammans kan vi få till en förändring. Men, det krävs att tillräckligt många säger ifrån.

Kärleksfulla kramar från en besviken och arg patient / Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s