Lite mer om sorg och saknad…

Hejsan igen alla ni fantastiska människor, hoppas att ni vet hur otroliga ni är?!

För er som läste förra blogginlägget, så, jaaaaa – det kan verka ytligt men jag älskar och har alltid gjort allt som har med smink, parfym, kläder med mera att göra….

Men för att återgå till ett tyngre ämne. Jag har skrivit om sorgen efter mammas bortgång. Men, någon behöver inte dö för att man ska sörja.

Själv sörjde jag i två års tid när det blev uppenbart att vår älskade son satsade allt på att komma in på KTH. Jag trodde ett långt tag att mitt hjärta verkligen skulle gå sönder om jag inte fick se honom, denne underbare son och person, varje dag. Men, det gick. Och nu  är det så helt otrolig roligt att på avstånd få följa hans liv, och se hur han törs sprida sina vingar och verkligen flyga… Han passar verklige på att delta i så mycket som möjligt.

bMen för att återgå till sorg…. Det kan som sagt vara så mucket mer än att någon går vidare dit vi inte kan följa. Du kanske känner att en vänskap blivit för ensidig. Du barar ger och ger men får aldrig något tillbaka. En sådan gång kan det bästa vara att bryta upp och gå åt varsitt håll. Och , även fast du vet att du fattat rätt beslut så kommer det en period av sorg. När ett fårhållande, oavsett vilken typ det är, tar slut måste man också tillåta sig att sörja så länge det behövs.

Men, det är viktigt att inte stanna i sorgen, i offerollen. För mycket sorg kan dränera dig och ditt liv totalt. Blir det så kanske man bör söka hjälp. Hälsosam sorg är viktig.

Jag undrar iblamd om jag älskar för starkt, för mycket? Man kan bli väldigt skör om man älskar för hårt… Detta är dock inget man väljer själv!

Kärleksfulla kramar Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s