Fortsättning på temat hat!

Hejsan alla underbara människor!

Om någon undrar varför jag alltid börjar med ovanstående fras kommer nu en förklaring. Alla människor är speciella, ingen är den andre helt lik. Och oavsett vad vi tror är vi alla underbara på vårt speciella sätt – tycker jag ialla fall….

När det gäller ordet hat så tror jag att det används alltför lättvindigt i många fall. Hat är en stark och  destruktiv känsla. Och det många misstar för hat kan i många fall vara besvikelse, avundsjuka, missförstånd med mera…

Om du tror dig känna hat inför en människa, sätt dig ned med penna och papper och skriv upp vad du känner emot denna person. Försök sedan vara ärlig och skriv varför du tar till det starka ordet hat mot denna person/personer.

Du kommer i de flesta fall komma till insikt om att det inte är har som bor i ditt hjärta,

För mig är hat bara förgörande för dig själv. Det är som en svart kleggig massa som sluter sig om ditt hjärta och hindrar dig från att tänka konstruktivt. Var helt ärlig mot dig själv och den du tror du hatar så kanske du märker att det inte är så farligt.

Om du fortsätter att ha dessa känslor kontakta personen/personerna och skapa en dialog och du kanske märker att det hela har en förklaring som du inte insett tidigare, och ni kan komma fram till något som läker båda era hjärtan.

Gå inte och bär på gammalt groll, livet är för kort. Tänk vad mycket härligare det är att gå med ett hjärta fyllt av kärlek och glädje….

Och, var schysst, ge personen/personerna en chans att förklara sig, du kanske till och med inser att även du varit en del av det som hänt. Och tänk på alla runt omkring dig som du förgiftar när du bär på ”hatet”. Du kanske svartmålar någon och ältar detta inför nära och kära helt i onödan. Är det rättvist?

Jag önskar alla er som verkligen vågar börja nysta i det du tror är hat ett stort lycka till, och ge er en klapp på axeln och en stooor kram – ”good for you”, det är både förnuftigt och visar på att du en person som har mod!

Kärleksfulla kramar från en person som försöker finna mod i vardagen / Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s